Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Θεσσαλονίκη: Διευθύντρια τράπεζας κατηγορείται για υπεξαίρεση 2.400.000 ευρώ!


Θεσσαλονίκη: Διευθύντρια τράπεζας κατηγορείται για υπεξαίρεση 2.400.000 ευρώ!

Θεσσαλονίκη: Διευθύντρια τράπεζας κατηγορείται για υπεξαίρεση 2.400.000 ευρώ!
Για υπεξαίρεση χρηματικού ποσού, που ξεπερνά τα 2.400.000, κατηγορείται διευθύντριαυποκαταστήματος τράπεζας στη Θεσσαλονίκη, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία.
Σύμφωνα με την αστυνομία η 46χρονηδιευθύντρια του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς, στη λεωφόρο Κ. Καραμανλή, φέρεται ότι από το Δεκέμβριο του 2008 μέχρι και τον περασμένο Μάϊο αποσπούσε συστηματικά χρηματικά ποσά από ανυποψίαστους πελάτες της τράπεζας και τα μετέφερε σε δικούς της «κρυφούς» λογαριασμούς.
Ακόμα, κατηγορείται ότι στην προσπάθειά της να συγκαλύψει τις υπεξαιρέσεις των μεγάλων χρηματικών ποσώνπλαστογραφούσε τραπεζικές εντολές και ταμειακές αποδείξεις, ενώ φέρεται ακόμα ότι εξαπάτησε και ανώτερους συναδέλφους της που πραγματοποίησαν ελέγχους στην τράπεζα, μετά από τις καταγγελίες καταθετών.
Όπως αποκαλύφθηκε η 46χρονη απέσπασε το συνολικό χρηματικό ποσό των 2.405.855 ευρώ, από λογαριασμούς προθεσμιακών καταθέσεων 8 πελατών, ενώ μέχρι στιγμής βαρύνεται με τις κατηγορίες της απάτης, πλαστογραφίας, υπεξαίρεσης στην υπηρεσία και ψευδούς βεβαίωσης.
Πάντως, από την ασφάλεια ερευνάται το ενδεχόμενο εμπλοκής και άλλων ατόμων στην υπόθεση, με δεδομένο ότι το ποσό της υπεξαίρεσης είναι πολύ μεγάλο.
ΠΗΓΗ: newpost.gr

Σεισμικές δονήσεις στη Κρήτη-δήλωση Τσελέντη



Τρεις σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν σήμερα (Τετάρτη 23/11/11) στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας. Ο πρώτος σεισμός έγινε αισθητός στις 02:58 Νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας με ένταση 2,9R, ο δεύτερος στις 14:17 έντασης 5,6 R στα Νοτιοδυτικά της Ιεράπετρας ενώ 21 λεπτά αργότερα –στις 14:38- σημειώθηκε ακόμα μία σεισμική δόνηση έντασης 3,4 R.
Ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης δήλωσε στο www.koutipandoras.gr πως οι δύο σεισμικές δονήσεις δεν πρέπει να μας ανησυχήσουν για κάποιον άμεσο σεισμό μεγάλης έντασης: «Οι σημερινοί σεισμοί δεν σημαίνει ότι είναι προάγγελοι ενός μεγάλου γεγονότος. Δεν αποκλείει όμως ότι κάποια στιγμή μέσα στους επόμενους μήνες θα υπάρξει κάποιος ισχυρός σεισμός στη χώρα μας. Υπάρχουν περιοχές οι οποίες έχουν συσσωρεύσει σημαντικότατα ποσά σεισμικής ενέργειας».
Ο κ. Τσελέντης εξήγησε πως μπορεί αρκετό καιρό τώρα να μην είχαν σημειωθεί έντονες σεισμικές δονήσεις στον Ελλαδικό χώρο αλλά υπάρχουν περιοχές που φοβίζουν τους σεισμολόγους «Η Ελλάδα είναι μία χώρα που δίνει σεισμούς τον τελευταίο καιρό δεν είχε σημειωθεί κάποια ισχυρή δόνηση. Δυστυχώς η μεγάλη οικονομική πολιτική που οργανώνουν τώρα έχει καταστήσει την αντισεισμική πολιτική ως μία μη επιλέξιμη δαπάνη. Πιστεύω πως υπάρχει η πιθανότητα να συμβεί ένας πολύ μεγάλος σεισμός στη χώρα και δεν είμαστε έτοιμη να ανταπεξέλθουμε. Για παράδειγμα υπάρχουν 2 περιοχές συγκεκριμένες του ελλαδικού χώρου τις οποίες κοιτάμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι οποίες με προβληματίζουν προσωπικά αλλά δεν μπορώ να πω τίποτα γιατί δεν θέλω να κινδυνολογήσω»

Σεισμικές δονήσεις στη Κρήτη-δήλωση Τσελέντη

Δημοσιευμένο στις 23 Νοε 2011 | ΡΕΠΟΡΤΑΖ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ | Συντάκτης: Εύα Μανωλαράκη
http://www.koutipandoras.gr/?p=12311 

Επιστολή Σαμαρά σε Eurogroup, ΕΚΤ και ΔΝΤ


Επιστολή Σαμαρά σε Eurogroup, ΕΚΤ και ΔΝΤ

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011, 15:14
Επιστολή προς τους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του Eurogroup, της Ε.Κ.Τ. και του Δ.Ν.Τ. απέστειλε ο Αντώνης Σαμαράς.

Στην επιστολή, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εκφράζει τις θέσεις του σχετικά με τις έγγραφες εγγυήσεις, όπως αυτές είχαν εκφραστεί και προς τους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Αναλυτικά η επιστολή: